Beregn lånDette er vores avancerede låneberegner, hvor du kan indtaste alle detaljerede oplysninger om dit lån og herefter få beregnet betalingsforløb, samlede kreditomkostninger, årlige omkostninger i procent (ÅOP) og meget mere.Sådan benytter du vores låneberegner


Vores låneberegner kan med fordel anvendes til at få beregnet tilbagebetalingsforløb/cashflow på et lån, hvor man kan få oplyst om hele afdrags- og restgældsforløbet på lånet, samt derudover få udregnet en lang række nøgletal.

Nøgletal er vigtige for prissammenligning af lån, så vi anbefaler at du indtaster de forskellige lånetilbud i vores beregner, så du kan finde frem til det billigste lån. Husk at der kan være stor forskel på nøgletal før og efter skat, da renteudgifter kan trækkes fra, mens at låneomkostninger kun i få tilfælde kan dette.

Nøgletal, som der udregnes er følgende:


ÅOP (Årlige omkostninger i procent)

Årlige omkostninger i procent udregnes på alle typer lån, hvor der tages højde for alle omkostninger på lånet. ÅOP benyttes til at sammenligne lån, hvor der kan være forskel på rentesatser og gebyrer og omkostninger. Forudsætningen er at de lån, som skal sammenlignes, er ens. Dette vil sige at lånet skal have samme løbetid og afvikling (serielån, annuitetslån eller stående lån/afdragsfrit).

ÅOP beregnes både før og efter skat.


Samlede kreditomkostninger

De samlede kreditomkostninger udgøres af alle de udgifter, der er i forbindelse med etableringen og afviklingen af lånet. Det vil i praksis sige etableringsomkostninger, renteudgifter, samt eventuelle løbende gebyrer. Altså, alt hvad du skal betale tilbage, udover det beløb, som du får udbetalt ved lånets begyndelse.

Samlede kreditomkostninger beregnes både før og efter skat.


Samlet tilbagebetaling

Den samlede tilbagebetaling på et lån er summen af alle de ydelser, som du skal betale tilbage til långiver. Igen beregnes de samlede tilbagebetalinger både før og efter skat.


Debitorrente og pålydende rente

Vores låneberegner udregner også hvad henholdsvis debitorrente og pålydende rente for et lån er. Der er nemlig forskel på om du får tilskrevet renter månedligt eller årligt. Jo oftere du får tilskrevet renter, jo dyrere vil det være for dig i lånets renteudgifter.